Tämän kesäisen päivän kruunasi kello viiden iltapäivätee ja raparperipiirakka, jotka nautittiin asianmukaisesti ulos katettuna. Kaivoin kaapista hetkeä juhlistamaan viime kesänä hankkimani Chamois’n paisleykuvioisen pöytäliinan; uusi piirakkavuoka on puolestaan Pillivuyt’lta. Olen pitänyt kovasti aiemmin hankkimistani Pillivuyt’n uunivuoista ja niiden kestävästä lasituksesta, joten päätin kartuttaa kokoelmaa merkin klassisella aaltoreunuksisella vuoalla, jota on valmistettu jo 200 vuoden ajan.
Piirakka katosi vauhdilla vesileikeissä kastuneen jälkikasvun suihin. Taaperokin pääsi sitä ensi kertaa maistamaan; alle 1-vuotiaillehan ei raparperia tule antaa sen sisältämän oksaalihapon vuoksi.
Piirakka syntyi Kinuskikissan helpolla ohjeella, jossa murotaikinapohja saa rakennetta kaurahiutaleista ja täyte syntyy valmiista vaniljakreemistä. Seuraksi tarjoiltiin tietysti kermavaahtoa.
Mitä te laitatte raparperista? Mieleen tulee lähinnä makeita herkkuja, mutta ilmeisesti raparperi taipuu myös suolaisiin ruokiin. Pekoni-raparperipiirakka, hmm…
Pakko tehdä huomenna
Vanilja- vai pekoniversiota? 😀
Piirakka on ykkönen, mutta grillattuna pekoniin kääräisty raparperinpätkä on kyllä hyvä kakkonen. Joskus tehdään myös kiisseliä.
Äkkiseltään todella eksoottisen kuuloinen herkku mutta varmaan se sitten toimii. Tuolla linkkaamassani artikkelissa vielä kehotettiin ripottelemaan sokeria pekonin väliin :O
Itse tehty raparperi-mansikkamehu on hyvää 🙂
Ja varmaan jos on paljon satoa omasta takaa, siihen saa hyvin menemään varret!
Tätä testasimme, kiitos vinkistä. Ja tuli herkullista. Pienestä kaupasta löytyi tuohon täytteeseen vaniljan sijaan sitruunan maku, mutta oli tosi hyvää niinkin.
Siitähän tuli hauska variaatio. Kiitokset Kinuskikissalle!
Sangria booli
Tämä!