Kaupoissa on jo houkuttelevasti tarjolla ensimmäisiä kotimaisia mansikoita, ja niistä ja vesimelonista syntyi tämän päivän salaatti. Ladon salaatin mielelläni lautaselle tai laakeaan tarjoiluastiaan, sillä kulhossa parhailla paloilla on taipumusta joutua astian pohjalle. Kylkeen grillasin broilerin siipiä, ja rasiallinen einesperunasalaattia viimeisteli tämän nopean päivällisen.
Vesimeloni-mansikka-fetasalaatti
pieni rasia mansikoita
1/4 vesimelonia
1 pieni punasipuli
1 pss friseesalaattia
lehtipersiljaa
200 g fetajuustoa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Revi, huuhtele ja valuta friseesalaatti. Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Poista vesimelonin siemet ja kuutioi meloni. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Asettele lautaselle ensin salaattipeti, ja päälle mansikat ja melonipalat. Lisää lehtipersiljan lehdet ja sipulirenkaat. Murenna feta päällimmäiseksi, lisää mustapippuria myllystä ja lorauta pullosta öljyä kastikkeeksi.
Huomenna saamme kotiin keskimmäisen, joka on ollut lomailemassa Mammalassa. Ja vietämme pizzaperjantaita kera jalkapallon EM-kisojen, hiphei!
Kiitos raikkaasta salaattireseptistä. Nappasin heti talteen ensiviikon juhannusvieraille tarjottavaksi 🙂
Toivottavasti maistuu!