Käinby 1925 eli Keimolan pellavataivaassa

Noom Neulepusero | KappAhl housut | Stutterheim sadetakki | Adidas tennarit

Päivän bloggaaja jossain Vantaan pohjoisreunalla tänä sateisena ja pilvisenä sunnuntaina!

Tänään vierailin aivan ihanassa puodissa, joka ei sijaitse meiltä kovinkaan kaukana. Itse asiassa Käinby 1925 -merkin vajaputiikki on niin lähellä, että minua voisi pitää varsin saamattomana sen vuoksi, etten ole tullut vierailleeksi aikaisemmin. Nytkin oli sattumaa, että satuin huomaamaan verkkosivuilta liikkeen olevan tänä viikonloppuna auki. (Liikkeelle voisi kyllä sopia oman käyntiajan, mutta olen aivan liian ujo sellaiseen.)

Putiikki sijaitsee Käinbyn eli Keimolan vanhan ruotsinkielisen kansakoulun takapihalla. Pellavaisissa tuotteissa toistuvat tekstit ”Heaven Linen” ja ”Käinby Old School, Classroom No 1”. Merkin tärkeimpiä tuotteita ovat pehmeät, pellavaiset petivaatteet, pyyheliinat ja muut kodintekstiilit sekä mittatilauksena valmistetut puuhuonekalut. Lisäksi putiikissa on myynnissä tyyliin kuratoitu valikoima piensisustusta skandimerkeiltä.

Putiikin ruutuikkunoista näkyy vanha, 1925 valmistunut kansakoulurakennus.

Tällaisissa paikoissa voisi viettää vaikka kuinka kauan kaikkea kaunista ihastellen ja hypistellen. Itselleni ostin kuitenkin muutamia Käinbyn pellavatuotteita, palataan niihin myöhemmin. Vajaputiikki on seuraavan kerran auki elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, tarkemmin tietoja aukioloajoista löytyy esimerkiksi Käinby 1925:n Facebook-sivuilta.

Viikonloppu on sujunut mukavissa merkeissä, kun lauantaina istuimme kotipihalla iltaa ystävien kanssa, ja tällekin päivää on mahtunut kivaa ohjelmaa. Mies kattaa paraikaa meille tapaspöytää, ja myöhemmin katsotaan tietysti jalkapallofinaalia. Ensi viikolla suunnitelmissa on viettää päiviä Pohjanmaan suunnalla. Se onkin viimeinen varsinainen kesälomaviikkoni.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Miten pyrin hallitsemaan stressiä

Tehdään heti alkuun selväksi, etten ole supernainen. Minulla on vielä paljon tekemistä ajankäytön ja stressinhallinnan suhteen. Aiemmin pidin itseäni ihmisenä, joka ei vähästä stressaannu, mutta nyt…

keskustele

7 kommentti(a)

  1. 7.15.24
    Nimetön said:

    Tapasvinkkejä otetaan vastaan 🙂 Oma suosikki on serranokinkkusiivun sisälle pala manchegoa, viikunahilloa ja rucolaa. Sitten vain rullalle.

    • 7.23.24
      lisbet said:

      Ah, kuulostaa herkulliselta. Pitää kokeilla, samat aineet (rucolaa lukuunottamatta) löytyivät meidänkin pöydästämme. En kyllä osaa kertoa mitän hyviä vinkkejä yhdistelyyn, itse aina vain kokeilen kaikenlaista.

  2. 7.18.24
    Nimetön said:

    Näyttää kivalta putiikilta!
    Tuli mieleen kysymys ihan tämän aiheen ulkopuolelta. Oletteko miettineet koskaan paluuta tai muuttoa kotiseuduille vai oletteko tyytyväisiä nykyiseen kotipaikkaan?

    • 7.23.24
      lisbet said:

      Hyvä kysymys. Lyhyt vastaus on kyllä, olemme miettineet. Pitkä vastaus onkin tosi pitkä 🙂 Blogissani aihe on saattanut aina joskus vilahdella, mutta kun mitään konkreettisia suunnitelmia ei ole ollut, en ole aiheesta perusteellisemmin kirjoitellut. Sekin tässä on, että kotiseutuja on kaksi – Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Suomi, eli mihin niistä sitten lähdettäisiin? Mutta on sitä talonäytöillä asti tullut käytyä, ja nykyään olemme molemmat opiskelleet uudet ammatit, jotka mahdollistaisivat työt myös maakunnassa. Tällä hetkellä paluumuutto ei kuitenkaan ole todennäköinen. Lasten kasvu on juurruttanut meidät tehokkaasti nykyiselle alueelle. Vanhempiamme lukuunottamatta meillä ei ole enää mitään aktiivisia verkostoja kotipuolessa, ja sisaruksetkin ovat tulleet tänne etelään. Eli aika arveluttavalta tuntuisi noin iso elämänmuutos. Mutta kyllä kotiseudulla käydessä sitä aina ajattelee, että moni asia elämänlaadussa kohenisi, jos ei asuisi pääkaupunkiseudulla. Itse kaipaan eniten järviä, kumpuilevia maastoja ja pienen paikkakunnan meininkiä, lyhyitä välimatkoja, sitä että ihmiset tulevat tutuiksi, kiireettömyyttä. Toisaalta olen saattanut vain luoda mielessäni tietynlaisen fantasian siitä, millaista elämä kotiseudulla olisi. Todennäköisesti monet ongelmat pysyisivät ennallaan ja muutto toisi liudan uusia, arvaamattomia ongelmia.

      • 7.23.24
        Nimetön said:

        Kiitos kun jaksoit avata tätä. Hyvää pohdintaa ja samanlaisia ajatuksia täälläkin. Se on tosiaan ehkä tietyllä tavalla helpompaa jos on vain yksi paikka johon palata. Ja se on totta että kaikin puolin olisi helpompaa ehkä sillon kun lapset ovat pienempiä..

  3. 8.1.24
    Tarja said:

    Kiitos putiikkivinkistä! Enpä tiennyt että tällainen helmi on olemassa. Pitääpä käydä tutustumassa 🚗💨

    • 8.12.24
      lisbet said:

      Suosittelen, mutta on tosiaan harvakseltaan auki!