Uuden sesongin alkajaisiksi

sisältää *tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä
Selected Femme paita | Lindex farkut | Swarovski riipus

Kaikkien kiireisten päivien jälkeen on vihdoin blogin vuoro ja miten iloinen olen siitä! Kesäreissut on reissattu, laukut on purettu ja työt, päiväkodit, koulut alkaneet. Meillä ei onneksi ole mitään valtaisaa harrastuskuskausrumbaa, vaan poikien harrastukset ovat pääasiassa sellaisia, että he pystyvät kulkemaan niihin itse tai kimppakyydein. Nuorimmaisella ei mitään harrastuksia olekaan. Vielä keväällä kävimme muskarissa, mutta nyt kun päiväkoti on alkanut, siinä on ihan riittävästi tekemistä pikkuiselle. Paikallisen musiikkiopiston järjestämä muskari oli kyllä laadukkaasti toteutettu, joten ehkä palaamme kuvioihin joskus myöhemmin.

Siirtyminen kesästä uuteen vuodenaikaan (joka ei ehkä ole syksy, mutta mikä sitten?) vaatii myös jonkinlaista resetointia kotona. Kuulemma joillakin on koti viimeisen päälle siivottuna ja kaapit järjestyksessä kesälomien jäljiltä, mutta ei täällä! Viime viikkoina olen käynyt tavaroita läpi, sillä sitähän hommaa viisihenkisessä perheessä aina riittää. Olen lajitellut mm. läjällisen vuosina 2011-2024 syntynyttä päiväkoti-, eskari- ja koulutaidetta taiteilijan nimen mukaan säilytyslaatikoihin. En raaskinut heittää juuri mitään pois, vaikka olisi varmaan syytä olla valikoivampi. Ehkä vain työnnän sen laatikon mukaan sinä päivänä, kun lähtevät omilleen, heh.

Lasten vaatekaapitkin tuntuivat koostuvan kesän jäljiltä lähinnä väärän kokoisesta tai loppuun käytetyistä trikoosta. Poikien pukeutumisen päivitin helpoimman kautta tekemällä kerralla isomman tilauksen verkkokaupasta (kidsbrandstore.fi on palvellut tässä tarkoituksessa hyvin jo muutaman vuoden ajan). Pienelle ostaessa on hauska kierrellä kaupoissakin mutta taidan silti kääntyä muutamassa ostoksessa, kuten ulkovaatteissa, verkon puoleen.

Ja kyllä äitikin tarvitsee jotain päällepantavaa syksyyn. Vaikka säät ovat edelleen lämpimiä, on vaikea tarttua enää pellavapaitoihin ja heleisiin kesäväreihin. Mieli halajaa maanläheisiä sävyjä, kerrospukeutumista ja mikä ettei niitä neuleitakin, kunhan vähän viilenee. Taidan tällä viikolla tehdä sesonkiraivauksen vaatekaapissani ja pakata kesän kapselivaatekaapin varastoon, vaikka soveltuvilta osin jätän tietysti vaatteita syyskäyttöön. Pukeutuminen oli kesällä todella mutkatonta, kun käsillä olivat vain vuodenaikaan sopivat vaatteet, joten tulen varmasti jatkamaan tätä käytäntöä.

Päivän asussa on pari hyvää peruspukinetta uuteen sesonkiin: *Selected Femmen puhvihihainen trikoopaita ja *Lindexin klassisen siniset farkut (otin numeroa normaalia kokoani suuremmat, koska halusin rennomman istuvuuden).

Nyt ryhdyn erittäin epäkiitolliseen puuhaan, nimittäin kartoittamaan seuraajaa astianpesukoneellemme. Yli 12-vuotias laite on viimeiset pihaisunsa päästänyt, ja arvaatte varmasti, millainen kriisi on olla ilman tiskikonetta, kun arki pitäisi saada rullaamaan. Vaihtoehtoja tuntuu olevan kamalan paljon, mutta oikeastaan haluaisin vain pitkäikäisen koneen, joka pesisi astiat puhtaaksi. Vai tarvitsenko jotain erityistoimintoja tai -ominaisuuksia? Meidän aiempi kone oli hyvin perusmalli, joten olen aivan ulkona näistä.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Miten pyrin hallitsemaan stressiä

Tehdään heti alkuun selväksi, etten ole supernainen. Minulla on vielä paljon tekemistä ajankäytön ja stressinhallinnan suhteen. Aiemmin pidin itseäni ihmisenä, joka ei vähästä stressaannu, mutta nyt…

keskustele

5 kommentti(a)

  1. 8.12.24
    Elina said:

    Hei! Sinulla oli tosi kaunis hame tähän postauksen paitaan yhdistettynä tv-lähetyksessä. Mikähän hame oli kyseessä? Iloista välivuodenaikaa!

  2. 8.12.24
    Nimetön said:

    Kannattaa perehtyä koneisiin. Arvostan, että saan ainakin 6-8 jalallista viinilasia tukevasti sijoitettua. Kolme eri tasoa, aterimille ylätaso, keskitaso olisi hyvä saada helposti nostettua/laskettua sen mukaan miten korkeita astioita alas sijoittaa. Riittävän kuuma pikapesuohjelma. Automaattinen luukun avaus ohjelman valmistuttua. Terveisin viime viikolla koneostoksilla ollut

    • 8.13.24
      lisbet said:

      Hyvä lista ominaisuuksista! Luulen, että suurin osa näistä löytyy siitä mallista, johon nyt päädyimme. Itse lisäisin vielä hyvän energiatehokkuusluokan ja alhaisen melutason. Varsinkin meillä, kun kone on avokeittiössä ja usein päällä, hiljainen ääni on plussaa.