Syyskesän istutus ja kevytbetonia kestävämpi istutusruukku

Sisääntulon kesäkukkaistutus oli alkanut näyttää hieman surulliselta, joten oli aika vaihtaa kukat syksyisempiin. Surullisen näköisiä eivät olleet ainoastaan lakastuneet petuniat vaan myös niiden kuutionmallinen, kevytbetonista tehty istutusruukku. Se oli alkanut hilseillä ja murentua nurkistaan, ja lähti myös vaihtoon. Tilalle hankin Ecopotsin Oslo-istutusruukun, jonka luvataan kestävän ehjänä ja haalistumattomana niin helteissä kuin pakkasissa. Olen hypistellyt näitä kierrätysmuovin ja kivituhkan komposiitista tehtyjä ruukkuja aiemminkin, mutta hintansa vuoksi ne ovat jääneet ostamatta. Mutta annetaan Ecopotsille mahdollisuus, ja jos se osoittautuu hyväksi, voin hankkia niitä lisääkin.

Se ainakin on varmaa, että yhtään kevytbetoniruukkua en enää osta, sillä ne eivät kerta kaikkiaan tunnu kestävän käytössä. Aiemmin ajattelin, että haluan ”luonnollisen” näköisiä istutusruukkuja, minkä vuoksi kaikki muoviset astiat ovat jääneet kauppaan, mutta kuinka luonnollista se kevytbetoni nyt sitten on? Terrakottaruukut tietysti olisivat ihania ja luonnollisia mutta raskaita liikutella, ja niidenkin särkymistä saa pelätä.

Istutukseen päätyi suurikokoinen pallokrysanteemi syvänpunaisin kukin ja pari murattia. Krysanteemin voi vielä myöhemmin syksyllä päivittää esimerkiksi suosikkiini skimmiaan, joka yhdessä murattien kanssa kestää kauniina lumentuloon asti. Muratteja olen menestyksellä ottanut myös sisään ruukkuun kasvamaan talveksi.

Luonnollisesti pieni apulaiseni oli mukana istutuspuuhissa (sienikuvioinen collegeasu Lindexistä).

Istutuspuuhien lisäksi täällä ollaan taisteltu syyskauden ensimmäistä flunssaa vastaan, nautittu uuden astianpesukoneen jäljestä ja herkuteltu maanantaimakaronilaatikolla. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne ruutujen taakse!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Miten pyrin hallitsemaan stressiä

Tehdään heti alkuun selväksi, etten ole supernainen. Minulla on vielä paljon tekemistä ajankäytön ja stressinhallinnan suhteen. Aiemmin pidin itseäni ihmisenä, joka ei vähästä stressaannu, mutta nyt…

keskustele

8 kommentti(a)

  1. 8.19.24
    JJ said:

    Nätti ja simppeli syysistutus, kaunis ruukku! Hieman tässä jo kyllä alkaa kaipailemaan alkusyksyn vilpoisia kelejä ja kuulaita päiviä 🙂

    • 8.20.24
      lisbet said:

      Niitä minäkin kaipailen, vaikka toisaalta yritän muistuttaa itseäni nauttimaan näistä loppukesän lämpimistä päivistä. Olen aina vähän liian innokas odottamaan vuodenajan vaihtumista 😀

  2. 8.20.24
    Nimetön said:

    Hei,
    Täällä on ollut käytössä noita ruukkuja ja olen ollut tyytyväinen. Hinta on tosiaan suolainen enkä ole sen vuoksi raaskinut ostaa kuin pienempiä ruukkuja pari. Mutta on kestävää laatua. Kaunis istutus!

    • 8.27.24
      lisbet said:

      Hyvä kuulla että ovat kestäneet käytössä. Miksiköhän muuten istutusruukut ovat aina niin kalliita? Ne kevytbetonihässäkätkin ovat sen hintaisia, kuin ne olisi käsityönä veistetty.

  3. 8.20.24
    pia said:

    Hei, kaunis istutus syksyyn. Olisin kysynyt, mitä rusokirsikoiden elämään kuuluu?

    • 8.27.24
      lisbet said:

      Ihanaa kun kysyit 🙂 Osaksi nimittäin hyvää – palaan tähän myöhemmässä postauksessa.

  4. 8.25.24
    Kepa said:

    Kiitos ruukkuvinkistä! Parvekkeelle pitäisi päivittää parit ympäri vuoden kestävät ruukut niin pitääkin seurailla olisiko noita joskus tarjouksessa 🙂

    • 8.27.24
      lisbet said:

      Minäkin yritin ajoittaa oston loppukesän tarjouksiin, mutta en haluamani väri oli kiven alla 🙁