Nokkosihottumaa, lasagnea ja omenapiirakka

Päivällinen on katettu! Tiistai-iltapäivään tarjoiltiin lasagne ja oman pihan omenista paistettu piirakka. Helppo lasagneresepti löytyy blogin arkistoista (tällä kertaa käytin broilerin jauhelihaa). Omenapiirakan resepti on tässä postauksessa hieman alempana.

Arki on lähtenyt rullaamaan vauhdilla, ehkä vähän liiankin vauhdilla. Sain siitä konkreettisen muistutuksen viime perjantaina. Aloitin uudessa työpaikassa viime viikolla, mikä tietysti on ollut hieman stressaavaa ja jännittävää. Se yhdisttettynä pieneen jälkiflunssaan nostatti minulle oikein kunnon nokkosihottuman heti perjantaina kotiin päästyäni. Satunnaiset lehahdukset eivät ole olleet minulle aiemminkaan tuntemattomia, mutta tällä kertaa ihottumaa oli päästä varpaisiin. Aika hurjaa, ja vaikka itse ihottuma onkin aika harmitonta, niin kutina on raivostuttavaa! Olen nyt popsinut antihistamiinia ja kortisonia, yrittänyt ottaa rauhallisemmin ja tilanne onkin jossain määrin rauhoittunut. Mutta öisin nokkospaukamia edelleen nousee. Toivottavasti en ole hankkinut tästä itselleni kroonista riesaa. Onko teillä kokemusta nokkosihottumasta?

En sitä paitsi oikeasti tiedä, mikä on vain sattumaa ja huonoa tuuria ja mikä stressiä. En oikeastaan edes koe olleeni erityisen stressaantunut. Uusi työ on tuntunut mukavalta ja aloitus on ollut pehmeä, varmasti pehmein tähänastisella lääkärinurallani. Lupaan kirjoitella hieman lisää lääkiskuviosta myöhemmin, vaikka kovin yksityiskohtiin en varsinkaan töiden suhteen aio mennä.

Omenapiirakka korkeassa vuoassa

6 pientä kotimaista omenaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3 tl kardemummaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa

Päälle
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
½ dl juoksevaa margariinia

Vuoraa noin 20 cm x 30 cm korkeareunainen vuoka leivinpaperilla. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi.

Laita kiertoilmauuni lämpenemään 185 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vispaa maito ja juokseva margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito-margariiniseos vaahtoon vuorotelleen vähän kerrallaan. Sekoita nostelemalla, älä enää vatkaa.

Kaada taikina vuokaan. Pistele omenaviipaleet pystyasentoon tiiviisti piirakan päälle. Älä jätä tyhjiä kohtia.

Sekoita kaurahiutaleet, fariinisokeri, juokseva margariini ja kaneli keskenään. Ripottele seos omenien päälle.

Paista 185-asteisessa kiertoilmauunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kuohkeaksi vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.

Jälkiruoka maistui kaikille.

Esikoinen lähti kavereiden kanssa ulos, keskimmäinen partioon ja kuopus isänsä kanssa lenkille, joten minä otan nyt hetken helppoa Lantliv-lehden uuden numeron parissa. Mukavaa tiistai-iltaa teille kaikille!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Miten pyrin hallitsemaan stressiä

Tehdään heti alkuun selväksi, etten ole supernainen. Minulla on vielä paljon tekemistä ajankäytön ja stressinhallinnan suhteen. Aiemmin pidin itseäni ihmisenä, joka ei vähästä stressaannu, mutta nyt…

keskustele