Suloisen pehmeät vuokapullat

sisältää *tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

Tuulista keskiviikkopäivää! Heräsin juuri aamuvuoron jälkeisiltä kolmen tunnin päikkäreiltä, hupsista.

Kuvat ovat eilistä tarjontaa. Tein samaa pullavuokaa, jota olen pyöräytellyt jo muutamaan otteeseen tämän kuun aikana. Yleensä pullavuoka kuitenkin valmistuu iltaa vasten ja puolet siitä katoaa nopeasti parempiin suihin, joten en ole saanut pullia kuvattua blogiin asti. Parasta tässä vuoassa on, että siitä voi nostella pehmeitä, meheviä kierrepullia, joissa ei ole kuivaa kuorta ympärillä. Vaniljainen kuorrute kruunaa kanelilta ja kardemummalta tuoksuvan kokonaisuuden. Tälläkin kertaa pulla teki hyvin kauppansa. Vuoka syntyy helpoista aineksista, jotka ehkä jo löytyvät valmiiksi kotoa.

Huom. Alle 1-vuotiaille ei saa antaa kanelia sen sisältämän kumariinin vuoksi, ja 1-6 -vuotiaiden ei tule nauttia kanelia päivittäin.

Kanelikierrepullat vuoassa

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita
kananmunaa voiteluun

Täyte:
100 g pehmeää voita
1 dl ruokosokeria
1-2 rkl kanelia

Ota taikinaan ja täytteeseen tarvittava voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin tai lämmitä se varovasti mikrossa pehmeäksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita sokeri, suola, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään ja vispaa maitoon. Lisää noin puolet vehnäjauhoista vähän kerrallaan koko ajan vispaten. Lisää vähitellen loput vehnäjauhot taikinaa käsin alustaen tai monitoimikoneella vaivaten. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Valmis taikina on kimmoisaa eikä tartu käsiin eikä kulhoon. Peitä taikinakulho liinalla, ja anna kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa tunnin verran. (Itse laitan 50 asteen lämmön hetkeksi kiertoilmauuniin, otan uunin pois päältä ja kohotan taikinan jälkilämmössä.)

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Käytän pullavuoan tekoon tätä *Pillivuyt’n Toulouse-vuokaa, joka on kooltaan 18 cm x 31 cm. Vaivaa kohoneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kauli se ohueksi levyksi esim. 40 cm x 50 cm. Levitä pehmeä voi tasaisesti levylle. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kierrä taikinalevy kapeammasta reunasta alkaen tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla n. 4 cm leveiksi kierrepulliksi ja asettele ne vuokaan. Itse leikkaan taikinasta 11 palaa, jotka asettuvat vuokaan kauniisti kolmeksi riviksi niin, että keskimmäisessä rivissä on 3 pullaa. Anna vuoan kohota liinalla peiteltynä 30 min. Vispaa haarukalla kananmunan rakenne rikki kupissa ja voitele pullien pinta kananmunalla. Paista pullavuoka uunin alatasolla 30 min.

Joskus pullien keskusta pyrkii nousemaan tötterölle uunissa – tällöin taputtelen niitä kevyesti lastalla paistamisen aikana niin että lopputulos on tasainen.

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
2 rkl voita
2 rkl tuorejuustoa

Vispaa tomusokeri, vaniljasokeri ja maito tasaiseksi. Sulata voi ja vispaa se joukkoon. Vispaa lopuksi tuorejuusto kuorrutteen sekaan. Kaada kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle. Tarjoile tuoreeltaan kylmän maidon kanssa!

Nyt lähden hakemaan pienen pullaposken päivähoidosta. Kuullaan pian!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Miten pyrin hallitsemaan stressiä

Tehdään heti alkuun selväksi, etten ole supernainen. Minulla on vielä paljon tekemistä ajankäytön ja stressinhallinnan suhteen. Aiemmin pidin itseäni ihmisenä, joka ei vähästä stressaannu, mutta nyt…

keskustele

4 kommentti(a)

  1. 10.23.24
    S U V I said:

    Nyt rupesi tekemään mieli omatekoista pullaa, taidanpa itsekin leipoa joku päivä 🙂

  2. 10.23.24
    Leena said:

    Kiitos inspiraatiosta pullan leivontaan! Viikonlopuksi jo suunnitelmissa puoloffee, mutta pullaa sitten seuraavana. Ihanat kuvat ja tunnelma ❤️

  3. 10.24.24
    Nimetön said:

    Kiitos kivasta ja kauniista blogista, jota on mukava lukea. Tuohon kaneliasiaan vinkkinä, että Ceylon-kaneli ei sisällä juurikaan kumariinia, joten se on kaikille, mutta erityisesti lapsille turvallisempi. Se on vähän miedomman makuista kuin perinteinen kassiakaneli, mutta meillä se on ainakin korvannut perinteisen kanelin jo vuosien ajan. Ceylonkanelia saa ruokakaupoista ihan samaan tapaan kuin perinteistä kanelia.

  4. 10.24.24
    Tiinuska said:

    Onpas herkullisen näköistä pullaa. Kiitos sinun blogisi jota on mukava seurata ja käydä aina lukemassa silloin tällöin. Pitääpä heti viikonloppuna leipoa itsekkin vuokapullaa tai ihan korvapuusteja kahvipöytään. Mukavaa syksyä sinne =)