Ulkoilua pakkasessa

Tänään oli vihdoinkin sellainen rapsakka, aurinkoinen pakkassunnuntai, jollaista olen tähän vuoteen kaipaillut. Lunta toki oli vain silmänlumeeksi, joten ulkoilut sujuivat vaunuajelun ja leikkipuistoilun merkeissä. Mittari näytti lähtiessä neljäätoista pakkasastetta, joten varustauduin kerrastolla, toppahousuilla, fleecellä ja pitkällä untuvatakilla. Kotiin tullessa olin aivan läkähtyä. Vaikka pakkanenkin oli jo ehtinyt vähän hellittää, taisin silti varustautua liikaa reippaaseen ulkoiluun. Tuo Joutsenen takki on todella lämmin.

Vaunuissakin istujalla oli villa- ja toppahaalarin lisäksi lämpöpussi, sama, jota olemme käyttäneet vauva-ajoista asti. Tekee jo tiukkaa sulloa jalat pussin sisään, joten viimeistä talvea viedään.

Meiltä on kävelyetäisyydellä useita hienoja leikkipuistoja. Niissä on leikkialueita eri ikäisille lapsille, skeittipaikkoja, parkouria ja aikuisillekin kuntoiluvälineitä. Puistoalueet ovat ehdottomasti yksi tämän seudun parhaita puolia. Käymme kuitenkin useimmin siinä kaikkein pienimmässä, yksinkertaisimmassa ja vanhimmassa puistossa, joka oli olemassa jo silloin, kun muutimme tänne 12 vuotta sitten.

Varmaankin siksi, että kukaan muu ei käy siellä, joten keinu on aina vapaa!

Talvipäivän kruunasi purkkihernekeiton seuraksi paistettu pannari vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Haluaisin muuten oppia tekemään hernekeiton itse. Kommenttiboksissa saa vinkata hyvistä resepteistä.

Tällä reseptillä tulee makea, paksu ja rasvainen pannukakku, ei mikään kuiva kropsu (vaikka kropsullekin on ehdottomasti aikansa ja paikkansa).

Pannukakku

8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita tai margariinia

Vispaa vehnäjouhot maitoon vähän kerrallaan. Sekoita sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja vispaa ne taikinan joukkoon. Lisää kananmunat ja sulatettu voi tai margariini ja sekoita tasaiseksi velliksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uuninpellille. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty *tähdellä. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkisto

pinnalla juuri nyt

keskustele

3 kommenttia

  1. 2.16.25
    Leena said:

    Olipa reipas ulkoilusää tänään teillä ja helmikuulle sopivat tarjoilut. Keitin viikko sitten sopan alla olevalla ohjeella. Lihan korvasin soijarouheella ja meiramia laitoin tuplaten ohjeen määrän.
    https://yhteishyva.fi/reseptit/perinteinen-hernekeitto/recipe-3997

    • 2.18.25
      lisbet said:

      Kiitos reseptivinkistä! Meirami, siinäpä mauste, jota ei tule kovin usein käytettyä.

  2. 2.21.25
    Ella said:

    Kun on aikaa niin hernekeitto on kätevä laittaa uuniin kypsymään. Välillä nostaa kantta ja liikuttelee ja lisää vettä tarpeen mukaa. Lopuksi ihan vaan palvikinkkua maun mukaan ja välillä ihan ilmankin.