Tähän päivään tarjoilen muutaman kuvan eilisestä päivällisestä, joka yritti olla kovin keväinen tämän uskomattoman takatalven keskellä. Täällä Vantaalla on tupruttanut jo ainakin 10 senttiä lunta ja lisää tulee koko ajan. Toisaalta sen tietää, että kun talvi näin pitkään viipyilee seuranamme, kevät tulee sitten sitäkin suuremmalla ryminällä. Ja olihan tässä jo keväisiä päiviä välissä (alla oleva krookuskuva on eräänä ihanana iltana takatalvien välissä otettu). Olemme me suomalaiset onnekkaita, kun saamme nauttia kevään tulosta pari-kolmekin kertaa vuodessa!
Yksi on aina ruoka-aikaan paikalla. Muuta perhettä joutuu yleensä huhuilemaan ruokapöytään. Tällä kertaa mies ja keskimmäinen olivat autotallissa kasaamassa wc:n allaskaappia ja teini istui huoneessaan kuulokkeet korvilla. Kätevin tapa tavoittaa perhe on soittaa heidän puhelimiinsa. Päivälliseksi tarjoiltiin siis paahdettua parsaa parmesaanilla ja saksanpähkinöillä, lohkoperunoita, grillattua broileria ja kyytipojaksi bearnaisekastike.
Tämä ateria syntyy itse asiassa kohtalaisen nopeasti ja onnistuu arki-iltanakin:
- Mausta broileri. Tämänhetkinen suosikkimausteeni kanalle löytyy tex mex -hyllystä: El Taco Truckin Classic Spice Mix eli sellainen vaaleanpunainen pussi. Kulhoon kaadetaan tilkka öljyä sekä maustepussin sisältö, jossa kananfileet pyöritellään ja annetaan maustua hetken aikaa ennen kypsentämistä.
- Pese ja lohko perunat. Sekoita kulhossa tilkka öljyä ja grillimaustetta ja pyörittele perunat siinä. Kumoa perunat uunivuokaan. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
- Valmista parsa alla olevan ohjeen mukaan. Laita ne uuniin perunoiden kanssa, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia.
- Laita grilliin broileri ja halkaistu sitruuna (maku korostuu ja mehu on helpompi puristaa)
- Kiehauta bearnaisekastike esim. Knorrin valmispussista + 25 g voita. Muista käydä kääntämässä broilerinfileet grillissä.
Nosta perunat, parsa, broileri ja kastike pöytään – valmista on.
Paahdettu parsa parmesaanilla ja saksanpähkinöillä
1 nippu parsaa
2 dl raastettua parmesaania
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
40 g saksanpähkinöitä
suolaa ja mustapippuria myllystä
sitruunaa
Sekoita parmesaani, valkosipuli ja basilika. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Napsauta parsasta pois puumainen osa tyvestä ja levitä varret uunivuokaan tai pellille. Levitä parmesaaniseos parsojen päälle. Ripottele päällimmäiseksi (esim. kaulimella) murskatut saksanpähkinät. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 min. Purista päälle sitruunamehua ennen tarjoilua.
Rattoisaa tiistaita sinne ruutujen taakse. Onko siellä tullut lunta samaan tapaan kuin täällä?
Kysytkin vielä! Lohjan lumikaaoksesta oli maininta aamun tv-lähetyksessäkin. Lähes 20cm on jo tullut yön ja aamupäivän aikana. Ja lisää lunta on tiedossa. Mutta ei mene montaakaan viikkoa kun jo manaillaan hellettä ja vetämätöntä oloa.
Täällä Keski- ja Länsi-Uudenmaan rajalla taisi tulla kaikkein suurin kertymä. Meilläkin oli pihassa lopulta liki 30 cm. Mutta viikossa se on kaikki hävinnyt. Tunnustan, että taidan olla yksi noista helteestä valittajista. Mun puolesta saisi olla pitkä kevät ennen todellisten kesäsäiden tuloa. Mutta jotenkin siitä +3 asteesta hypätään aina suoraan helteisiin 😀
Menee kaikki sanonnat uusiksi. Joulu on joka vuosi, Juhannus vain kerran kesässä, mutta kevät kolme kertaa vuodessa..
Viisautta Vantaalta vm. 2024!
Tosi positiivista ajattelua, että saadaan kevät kolme kertaa vuodessa! Ensimmäinen ruokapöydässä on todella valloittava !
Pakko yrittää! Onneksi tänään on jo sääkin positiivisemmalla kannalla 🙂