
Joku saattaa muistaa, kuinka viime vuona täällä Rukalla ollessamme valittelin ruokavalion muodostuneen pizza-burgeripainotteiseksi, sillä olimme lähes joka ilta tilanneet noutoruokaa mökille. Kummallakaan meistä ei vain tuntunut taaperotouhujen keskellä olevan kapasiteettia kauppareissuihin ja ruoanlaittoon, joten otimme loman todellakin loman kannalta. Pikku hiljaa asiat kuitenkin muuttuvat, helpottuvat, minkä huomaa parhaiten asioista, jotka toistuvat vuosittain. Tällä reissulla tytär syö itse ruokansa, käy potalla ja pysyy pystyssä omilla pikku suksillaan. Entä ensi vuonna?
Ja me vanhemmat puolestamme olemme kunnostautuneet mökillä joka ilta itse kokatuin päivällisin. Ei mitään monimutkaista vaan tuttuja kotiruokia – paitsi eilen innostuin vähän kokeilemaan Kuusamon innoittamana. Syntyi pasta porosta, leipäjuustosta ja puolukoista (resepti muokattu täältä). Pastaillallisen kruunasi mehevä ripasso, jota saatoin ehkä maistella jo kokkaamisen yhteydessä.

Pöytä on katettu mökiltä löytyvällä Pentikin Saaga-astiastolla.

Kuusamon pasta
4-5 nälkäiselle hiihtäjälle
500 g spagettia (esim. Rummo)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
150 g kylmäsavupororouhetta
2 dl ruokakermaa
200 g ranskankermaa
kasvisliemikuutio tai annos kasvisfondia (esim. Knorr)
250 g leipäjuustoa
tuoretta timjamia
karpaloita tai puolukoita
mustapippuria
suolaa
öljyä paistamiseen
Kuutioi leipäjuusto ja valuta tarvittaessa. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää pororouhe ja pyörittele hetken aikaa. Lisää kasvisfondi tai liemikuutio, kerma ja ranskankerma. Kuumenna ja mausta mustapippurilla. Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita porokastike pastan joukkoon. Ripottele päälle leipäjuustokuutiot, hienonnettu timjami ja puolukat tai karpalot. Tarjoa heti.

Iltanäkymä mökkikeittiön ikkunasta rinteille.
Tänään päivä on valjennut aurinkoisena ja eilistä heikkotuulisempana ja tarkoitus olisi ottaa kauniista ilmasta kaikki irti!
Kiitos reseptistä! ollaan tämä viikko Rukalla hiihtämässä, joten pakkohan Kuusamopasta oli kokeilla ja todella herkullista oli!
Mahtava kuulla että resepti on päässyt tositoimiin. Mukavaa hiihtolomaa!