Niin se vain lumisade jatkui koko päivän. Nuoskalumen innoittamana meillä on rakenneltu toiveikkaina jo ensimmäisiä lumilinnan alkuja isoista lumipalloista, joihin on pyöritelty lähes koko pihan nurmialueiden lumi. Itse laitan vielä toivoni alkavan viikon lämpöasteisiin ja lumen sulamiseen, sillä arvatkaa mitä. Jep, minulla on taas kukkasipulit istuttamatta. En sitten ikinä opi!
Tein sunnuntaipäivälliseksi ison satsin butter chickeniä eli intialaista voikanaa. Kermainen kastike on monenlaisilla mausteilla ryyditetty mutta kuitenkin sen verran mieto, että se maistuu taaperollekin. Haudutettu kana suorastaan sulaa suussa. Voikana on täydellistä talviruokaa, ja sen voi jättää pataan hautumaan vähän pitemmäksikin aikaa, käydä tekemässä lumityöt ja palata sisälle syömään. Resepti on suomennettu ja mukailtu Systrarna Eisenman -blogista. Kylkeen keitetään basmatiriisiä ja leivotaan naanleipää, jonka tein Liemessä-blogin ohjeella pizzakiven päällä uunissa paistaen.
Intialainen Butter Chicken
800 g broilerinfileetä
basmatiriisiä
naanleipää joko valmiina tai itse tehtynä
tuoretta korianteria
voita ja öljyä paistamiseen
Marinadi
1 dl maustamatonta jogurttia
3-4 puristettua valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
kastike
1 sipuli
2 rkl voita
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 tl jauhettua korianteria
1 kanelitanko
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 rkl taloussokeria
2 dl kuohukermaa
Pilko broilerinfileet reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadi ja lisää siihen broilerinpalat niin että ne peittyvät kauttaaltaan. Anna marinoitua kylmässä ainakin tunti, mielummin pitempäänkin. Voit laittaa kanan marinoitumaan jo edellisenä iltana.
Silppua sipuli. Sulata voi padassa ja paista siinä sipulia keskilämmöllä noin 5 minutin ajan, niin että sipulisilpusta tulee läpikuultavaa. Älä ruskista. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti. Lisää mausteet ja freesaa vielä hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Nouki kanelitanko pois ja soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella.
Paista broilerinpaloja paistinpannulla voissa ja öljyssä muutaman minuutin ajan, niin että niihin tulee kullankeltainen pinta. Lisää broilerit pataan. Lisää kerma. Kiehauta ja jätä hautumaan pienelle lämmölle 15-30 minuutiksi, tai kunnes broileri on kypsää. Mausta halutessasi suolalla.
Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa riisin, tuoreen korianterin ja naanleivän kanssa.
Kerroin reseptin kahdella ja tein isomman satsin, jotta padasta riittää vielä huomiseksikin. Lempeää uutta viikkoa blogiystävät! Sen päätteeksi on isänpäivä, minkä jälkeen ei voi enää välttyä jouluajatuksilta, huh!
Nam.. tätä täytyykin tehdä!
Tämä maistui kaikille!
Onpa ihanan kuuloinen ruokaohje! Tätä voisin laittaa isänpäiväksi. Mutta selvennäpä vielä, että teitkö ylläolevaan ohjeen tuplana, vai onko tänne kirjoitettu ohje jo valmiiksi tupla? 1,6 kg broileria kuulostaa suurelta määrältä, siksi kyselen.
Tykkään blogistasi ja tyylistäsi muutenkin, ja sitten välillä vielä pudottelet tällaisia ihania (mutta riittävän helppoja) ohjeita. Kesän hitti oli vesimeloni-mansikka-fetasalaatti, ja toivon että tästä tulee seuraava suosikki. Kiitos❤️
Mukavaa, jos resepteistä on iloa. Aiemmin ajattelin, että ne eivät ole minun tai lukijoiden heiniä, mutta vastaanotto on ollut yllättävän positiivinen. Ehkä tällaiset taviskokin testatut poiminnat auttavat reseptien runsaudenpulan keskellä. Ja kyllä, tuplasin yllä olevan ohjeen pataan todella meni kaksi 750 g pakkausta = 1,5 kg broilerinfilettä. Minustakin se kuulostaa valtavalta määrältä, ja toki siitä syötiin pari päivää. Tässä kahden kasvavan pojan äitinä sitä on kuitenkin saanut huomata, että perinteiset 400 g rasiat häviävät suit sait. Ruoanlaitossani onkin nykyään periaatteena pohjalainen viisaus ”paljon kanssa pärjää aina”.
Nimenomaan jonkun jo testaamat ja hyväksi havaitsemat ohjeet ovat helmiä, kiitos niistä! Minulla on tuossa ”paljon kanssa pärjää aina” vielä opittavaa, kun jostain syystä en yleensä osaa tehdä suuria määriä ruokaa kerralla. Pitää yrittää opetella.
Tuli todella hyvää, kiitos ohjeesta Liisa! Lämmin suositus kaikille muillekin intialaisen/nepalilaisen ruuan ystäville. Kuin hyvässä ravintolassa olisi syöty😊
Ihana kuulla! Meillä syötiin tätä viimeksi toissapäivänä 🙂