Vappuaatto & Key Lime -juustokakku

sisältää *tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

Onpa ollut ihmeen hieno vappuaatto. Ei uskoisi, että vielä viikko sitten oli puoleen sääreen lunta. Nostimme terassikalusteet autotallin ylisiltä, ja piha on nyt siltä osin valmis kesää varten. Jäätelöauto kävi kääntymässä kadunpätkällämme. Grillasimme, mies paistoi munkkeja, ja minä tein puolestani Key Lime -juustokakun, jonka alla oleva ohje on napattu viimeisimmästä Lantliv Mat & Vin -lehdestä. Fariinisokerilla ryyditetty keksikuori solmii herkullisen liiton limetäytteen ja kuohkean marengin kanssa, tämä oli ihan superhyvää!

Vappuaaton asuna oli *Gantin magnoliakuvioinen paitapusero, jonka materiaali on pehmeää ja hennosti läpikuultavaa puuvillan ja silkin sekoitetta.

Key Lime -juustokakku

12 digestivekeksiä
3/4 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
125 g sulatettua voita

250 g tuorejuustoa
1/2 dl limen mehua
1/2 dl taloussokeria
2 rkl vehnäjauhoa
1 tl vanijasokeria
1/2 tl suolaa
2 munaa

5 kananmunan keltuaista
1 dl kookosmaitoa
1 dl kondensoitua maitoa
1 rkl limen raastettua kuorta
1/2 dl limen mehua

5 kananmunan valkuaista
1/2 tl väkiviinaetikkaa
2 tl taloussokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 25 cm vuoan pohjalle.

Murskaa digestivekeksit muovipussissa kaulimella. Sekoita keksimurska, fariinisokeri, vehnäjauhot ja sulatettu voi kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin.

Vatkaa sekaisin tuorejuusto, limen mehu ja sokeri. Lisää vehnäjauho, vaniljasokeri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Levitä keksipohjan päälle ja paista uunissa 15 minuuttia.

Vatkaa munankeltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kookosmaito, kondensoitu maito, limen mehu ja raastettu kuori. Ota kakku uunista ja lisää täyte tuorejuustoseoksen päälle. Jatka paistamista 15 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, joka pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää etikka ja sen jälkeen sokeri osissa koko ajan vatkaten. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi. Laita uunin grillivastus päälle. Levitä marenki jäähtyneen kakkupohjan päälle. Paista grillivastuksen alla joitain minuutteja, kunnes marenki alkaa ruskistua.

Toivottavasti vappuaatto on sujunut sillä suunnallakin rattoisasti!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

pinnalla juuri nyt

keskustele